top of page
  • Writer's pictureApila Asunnot

Apila-asunnot - uusi senioriasumisen muoto Lahdessa

Päivitetty: 16. toukok. 2022

Lahteen valmistuu syksyllä 2022 täysin uusi Apila-asunnot –asumiskonsepti senioriasumiseen. Asunnot sijaitsevat Lahdessa, hyvien yhteyksien varrella mutta luonnon äärellä.

  • Talot tehdään hirrestä, toimivin ja modernein ratkaisuin, ja niissä on kussakin kaksion verran esteetöntä tilaa sekä tilava lasitettu parveke.

  • Ratkaisut ovat kestäviä, ympäristöystävällisiä ja asumiskustannuksiltaan erittäin kohtuullisia.

  • Isännöinti ja arjen isommat ja pienemmät remontit hoituvat osana vuokraa ja palveluita seniorit voivat tilata tarpeidensa ja toiveidensa mukaan.

  • Pakkoa palvelupaketin hankintaan ei suinkaan ole, joka mahdollistaa kuukausikulujen pitämisen varsin kohtuullisina.

  • Asukkaan viihtymisen ja jaksamisen mahdollistaminen ovat koko konseptin ydin.

Yllä Apila-asunnon virtuaalinäkymä.


Uniikin ratkaisusta tekee talon oma piha, jossa on puutarhan lisäksi tarjolla pihasauna, kesäkeittiö ja grillikota asukkaiden jatkuvaan käyttöön.


Asukkaille tarjotaan yhteisölliseen yhdessä tekemiseen niin halutessaan. Monella on toiveena osallistua omien voimiensa ja halunsa mukaan puutarhan hoitoon tai vaikka lounaan valmistamiseen. Pihasauna lämpiää puulla, mutta modernein ratkaisuin. Nurmikkoakin saa ajaa, mutta jos ei jaksa, robottileikkuri hoitaa homman. Katolle ei suositella kiipeämään, ei nuorten eikä vanhojen.Valokuvia Lahteen rakennattavien 12 apila-asunnon tontista, ennen rakennustöiden aloittamista 2021.

Apila-asunnot eivät ole tarkoitettu vain vanhuuspäiviään viettäville, vaan niihin voi hakeutua asukkaaksi myös omaishoitajat tai muuten esteetöntä asumista tarvitsevat. ”Mummokyliä” ei myöskään olla varsinaisesti rakentamassa, vaan asuntoja rakennetaan viihtyisästi osaksi muuta kaupunkia ja asukasyhteisöjä. Vanhuuspäiviään viettäviä ei eristetä vaan pidetään kiinteänä osana arkeamme ja arvokasta, hyvää elämää. Tällaisessä huomisen rakentamisessa haluan olla mukana.


Vaikka omat eläkepäivät ovat vielä kaukana, näin haluaisin itsekin eläkettäni viettää. Ilokseni voin todeta tällaisten vaihtoehtojen olevan jo pian saatavilla. Lue Apila-asunnoista lisää täältä.

Apila-asunnto - Sami Pesonen

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
Post: Blog2 Post
bottom of page