top of page
2 Lahti.jpg

LAHTI 

Lahti on sopivasti kaiken keskellä

TÄYDELLINEN SEKOITUS SUOMALAISTA MIELENMAISEMAA

Lahti: Welcome

LAHTI

Monipuolisen asumisen kaupunki - Lahti

Lahti on voimakkaasti uudistuva, lähes 120.000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa asutaan väljästi ja aina lähellä luontoa. Suuren kaupungin palvelut ja lukuisten järvien luonnonläheisyys antavat Lahdelle ilmeen ja vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon. Tiivistä ja urbaania kaupunkikeskustaa reunustavat Salpausselän harjut ja Päijänteelle ulottuva Vesijärvi.

Lahti on maakunnan keskus ja kansainvälisesti tunnettu ympäristökaupunki, jossa tehdään energiatehokkaita päätöksiä asukkaiden ja ympäristön hyväksi. Lahden erinomainen sijainti takaa sujuvat välimatkat ja hyvät liikenneyhteydet myös muualle Suomeen – vaikka vesireittejä pitkin.

Apila-asuntojen asuntohaku on käynnissä Lahdessa. 

Lahti: Who We Are
Lahti: Video
Apila-asunnot Ahtiala ilmakuva 9_edited.jpg

AHTIALA

Asunto Oy Lahden Onnenapila

Asunto Oy Lahden onnenapila. 

Lahteen valmistuu keväällä 2022 täysin uusi Apila-asunnot –asumiskonsepti senioriasumiseen. Asunnot sijaitsevat Lahdessa, hyvien yhteyksien varrella mutta luonnon äärellä.

  • Talot tehdään hirrestä, toimivin ja modernein ratkaisuin, ja niissä on kussakin kaksion verran esteetöntä tilaa sekä tilava lasitettu parveke.

  • Ratkaisut ovat kestäviä, ympäristöystävällisiä ja asumiskustannuksiltaan erittäin kohtuullisia.

  • Isännöinti ja arjen isommat ja pienemmät remontit hoituvat osana vuokraa ja palveluita seniorit voivat tilata tarpeidensa ja toiveidensa mukaan.

  • Pakkoa palvelupaketin hankintaan ei suinkaan ole, joka mahdollistaa kuukausikulujen pitämisen varsin kohtuullisina.

  • Asukkaan viihtymisen ja jaksamisen mahdollistaminen ovat koko konseptin ydin.

Hae asuntoa
Lahti: About Us
Lahti vuokra asunnot.JPG

Lahti tarjoaa poikkeuksellisen monipuolisesti asumisen vaihtoehtoja

Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja kaupunki on tunnettu tapahtumistaan.

Lahdessa voi asua kerrostalossa järven rannalla, omakotitalossa maaseudulla, keskustan sykkeessä, lähiössä… Lahdesta on jokaisen helppoa löytää sopiva kotikolo, huomattavasti pääkaupunkiseudun hintatasoa edullisemmin.

Helsinkiin sujahtaa junalla hetkessä, ja moni pääkaupunkiseudulla asuva onkin löytänyt kotinsa Lahdesta.

Apila-asuntojen asuntohaku on käynnissä Lahdessa.

Tulosta asuntohakemus
Lahti: Who We Are

Lahti lukuina

• Pinta-ala: 517,63 km²
• Perustettu: 1878
• Väkiluku: 119 917
• Väestötiheys: 261,0 asukasta / km²
• Suomenkielisiä 93,8 % ruotsinkielisiä 0,3 %, muut kielet 5,9 %
• Ikäjakauma: 0-14v. 14,4 %, 15-64v. 63,7 %, yli 64v. 21,9 %
• Kunnallisvero: 20,75 %

Ympäristö ja asuminen

Lahti on hyvien liikenneyhteyksien vuoksi loistava paikka asua. Sieltä pääsee ympäri Suomea esimerkiksi junalla ja nykyään Lahti on lähellä pääkaupunkiseutua myös moottoriteiden ansiosta. Kaupunki on viime vuosikymmenen aikana kehittynyt kovaa vauhtia ja on tätä nykyä vetovoimainen ja monipuolinen kaupunki.


"Lahti on hyvien liikenneyhteyksien vuoksi loistava paikka asua."


Ydinkeskustasta löytyy palveluita mielin määrin. Merkittävimmät keskittymät ovat Lahden kauppatori, Lahden pääkatu Aleksanterinkatu ja kauppakeskus Trio.

Lahti on asuinkaupunkina monimuotoinen. Lahdessa on viihtyisiä omakotitaloalueita, jotka ovat rakennettu väljästi ja joissa luonto on lähellä ihmistä. Keskustan läheisyydessä on myös rauhallisia asuinkyliä, jotka hurmaavat idyllisyydellään.


Lahti on antoisa paikka myös city-asujille. Keskusta ja sen lähiympäristö tarjoavat loistavat puitteet kerrostaloasumiselle. Lahti on asuinkaupunkina viehättävä sekoitus urbaania suurkaupungin tuntua, luonnonläheistä järvi-suomea ja viihtyisää lähiöunelmaa.


Keskustan ruuhkaisuuden poistamiseen Lahdessa on puututtu keskittymällä ympäristöystävällisiin liikkumisen muotoihin. Julkinen liikenne näkyy katukuvassa bussien muodossa ja kaupungissa on keskitytty laadukkaisiin kävely- ja pyöräteihin. Siirtyminen Lahdessa siispä sujuu erinomaisesti myös ympäristöä säästäen.

Lahti on asuinkaupunkina viehättävä sekoitus urbaania suurkaupungin tuntua, luonnonläheistä järvi-suomea ja viihtyisää lähiöunelmaa.

Mainitsemisen arvoisia seikkoja


Lahdessa ovat myös sen kulttuurilaitokset ja kirjastot, jotka tekevät ahkerasti töitä asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Lahdesta löytyy pääkirjaston lisäksi kahdeksan seutujen lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa.

Kulttuuri

Vapaa-ajan viettoon ja harrasteluun Lahti antaa hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet. Lahti on varsinainen kulttuurikaupunki ja siellä järjestetään joka vuosi satoja mielenkiintoisia tapahtumia. Kaupungista löytyy kulturellia tekemistä varmasti jokaiselle.

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa laadukasta viihdettä teatterinnälkäisille. Kaupunginteatteri on toiminut aktiivisesti jo vuodesta 1923. Teatterissa esitetään laaja kirjo erilaisia näytelmiä, musikaaleja ja oopperoita. Teatterista löytyy useita eri lavoja, joilla esitetään päivässä useita esityksiä ympäri vuoden kaiken ikäisille teatterin ystäville. Kesäisin Lahdessa on myös monia kesäteattereita, joissa on oma ainutlaatuinen ja vaihteleva kattaus näytelmiä.

Lahti on kulttuuri-ihmisille oiva paikka

Näiden lisäksi Lahdesta löytyy myös monia pienempiä teattereita. Harrastajateattereista voit löytää itsellesi myös inspiroivan harrastuksen, mikäli teatterikärpänen pääsee puremaan. Esimerkiksi Avoin näyttämö tarjoaa mahdollisuuden tutustua lavaesiintymiseen.

Musiikkipuoli on Lahdessa myös merkittävässä roolissa. Lahden musiikkitarjonnan suurin helmi on Sinfonia Lahti, joka viihdyttää klassisen musiikin lisäksi myös viihdemusiikkiesityksillään. Kaupungissa on myös monia musiikkiravintoloita ja –klubeja joista musiikin ystävä voi löytää paikkansa. 

Lahti tarjoaa parastaan myös kuvataiteesta ja arkkitehtuurista innostuneille. Lukuisat galleriat ja museot avaavat ovet taiteen maailmaan ja historiaan. Yksi Lahden upeimmista vierailukohteista on Pyhäniemen kartano, joka on kuin suoraan menneisyyden valokuvasta. Kartanossa on nähtävillä taidetta ja se on yksi Suomen merkittävimmistä kulttuurimiljöistä. Vaikka Lahti on kulttuuri-ihmisille oiva paikka, ei sovi unohtaa myös maanläheisempiä harrastajia.

Urheilu ja vapaa-aika

Urheilijoille Lahdessa on tarjolla paljon mahdollisuuksia harjoittaa lajejaan. Lahti on tunnettu urheilukaupunkina ja siellä järjestetään useita suuriakin urheilukilpailuja ja tapahtumia muun muaasa pohjoismaisten hiihtolajien maailmamestaruushiihdot 2017. Kaupungissa on urheiluhalleja ja kuntosaleja, joissa asukkaat pääsevät huoltamaan kuntoaan. Lahden ympäristöstä löytyy myös useita ulkoliikuntapaikkoja. Lahden urheilukeskus on monipuolinen liikuntapaikka, jonka ympäristöstä löytyy erilaisia urheiluaktiviteetteja. Paikka on tunnettu myös vuosittaisista Salpausselän kisoista ja Finlandia-hiihdosta, joka kerää vuosittain tuhansia suomalaisia ja ulkolaisia hiihdon ystäviä haastamaan itsensä. Lahden kaupunki ja urheiluseurat tarjoavat ohjattuja liikuntamahdollisuuksia kaikille, mukaan lukien lapset, ikäihmiset ja liikuntarajoitteiset.

Lahdessa myös luonto on lähellä asujaa. Mikäli lenkkeily kaupungin asfalttiteillä alkaa kyllästyttää, voi lenkkireitiksi valita myös luontopolut ja lähialueen metsät. Luontoharrastajille on Lahdessa paljon nähtävää. Myös Vesijärvi ja Päijänne tuovat oman raikkautensa Lahden luontoon.

Lahdessa myös luonto on lähellä asujaa.

Ne tarjoavat myös paljon hauskoja aktiviteetteja sisävesiristeilyistä lainelautailuun ja melontaan. Talvisin esimerkiksi Salpausselkä houkuttelee lumisille laduilleen hiihtämään ja lenkkeilemään.


Muita ulkoiluaktiviteetteja, joita pääset Lahdessa harrastamaan ovat esimerkiksi golf, karting-autoilu ja kiipeily. Tekemistä löytyy siispä myös hurjapäisemmille harrastajille.

Koulutus

Lahti tähtää koulutuksessaan siihen, että itse oppilaita ja lapsiperheitä kuullaan koulutusta koskevissa asioissa. Perusopetusta tarjoavissa kouluissa tahdotaan myös panostaa lasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Peruskouluja on Lahdessa yhteensä 29, joihin lukeutuu ruotsinkielinen koulu ja englanninkielisiä luokkia. Opetusta on saatavilla siispä myös toisella kotimaisella kielellä ja englanniksi. Lahden kouluja pyritään jatkuvasti kehittämään aina vaan parempaan suuntaan.
Lukio-opintoihin Lahdesta löytyy neljä eri laitosta. Kaikissa on mahdollista opiskella yleislinjaa, mutta kouluissa on myös omat painotuksensa. Kannaksen lukiosta löytyy kuvataide-, muotoilu- ja IB-linja. Lahden lyseossa on painotuksena matemaattis-tieteellinen ja liikunnallinen opiskelu. Tiirismaan lukio puolestaan keskittyy musiikilliseen opetukseen ja Nastopolin lukiosta löytyy tekniikkalinja. Lahden lukioissa opiskelee yhteensä yli 2200 lukiolaista.

Lukio-opiskelun lisäksi Lahdessa on mahdollisuus opiskella ammatillisella puolella. Ammatillisissa opinnoissa tähdätään suoraan työelämään tietyllä alalla. Lahdessa on mahdollista kouluttautua lukuisille eri aloille neljässä eri ammatillisessa koulutuskeskuksessa ja niiden lisäksi kaupungista löytyy kesäyliopisto lisäopiskelulle.

Lahti tarjoaa hyvät puitteet myös korkeakoulutukseen. Lahden ammattikorkeakoulussa LAMK:issa eri opiskelualojen kirjo on suuri ja koulu on myös kansainvälinen opintopaikka. LAMK tarjoaa mahdollisuuden opiskella liiketaloutta, muotoilua ja viestintää, matkailua, musiikkia, kuvataidetta, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Sen lisäksi Lahdessa sijaitsee Lahden Yliopistokampus. Yliopistokampukseen kuuluu Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto sekä Yliopistokampuksen koordinaattiyksikkö. Nämä yhdessä tarjoavat puitteet yliopistotason opiskeluun ja esimerkiksi avoimeen yliopisto-opiskeluun. Siellä voi myös täydentää opintojaan. Kaiken tämän lisäksi Lahdessa on mahdollisuus myös opiskella erilaisia taitoja kunnan ylläpitämissä opistoissa.

Työskentely

Lahden kaupunki on alueellaan suurin työllistäjä. Lahden kaupungin työntekijät työskentelevät asukkaiden viihtyvyyden, hyvinvoinnin ja ympäristön parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kaupunki työllistää yhteensä yli 6500 henkilöä muun muassa terveys- ja sosiaalipalveluissa, opetuksen puitteissa sekä kulttuuri- ja urheilupalveluiden tuottamisessa. Lahden työympäristö uudistuu jatkuvasti ja uusia työpaikkoja syntyy koko ajan vanhojen rinnalle ja tilalle. Eri aloilla tarvitaan myös jatkuvasti henkilöstöä hoitamaan lyhytaikaisia sijaisuuksia. Kaupunki tarjoaa myös muutamille sadoille nuorille osa-aikais- ja kesätöitä. Lahdessa kaupungin ohella suuria työllistäjiä ovat muun muassa Isku-yhtymä Oy, Mediatalo ESA ja Oy Hartwall Ab.

Lahti: Text
Apila-asunnot Ahtiala ilmakuva 12.JPG

AHTIALA

As Oy Lahden Onnenapila

Renovation Equipment

TULOSSA

Etsimme parhaillaan uutta tonttia Lahdesta

Lahti: Meet the Team
Lahti: Video
Round Wooden Table

LAHTI

Apila-asunnot Lahdessa

Yhdistimme asumisen ilon, älyn, esteettömyyden, muokattavuuden, sekä kestävät rakennusratkaisut. Apila-asunnot on pitkään toivottu senioriasumisen konsepti, jossa asukas vuokraa Apila-asunnon itselleen, ilman omistamisen velvollisuuksia ja vastuita. 

Lahti: About Us
bottom of page